Blog

Velkommen til bloggen! Til venstre finder du en række kategorier, du kan udforske. Ellers kan du også scrolle gennem indlæggene og se, om noget er interessant for dig. Du er velkommen til at smide en kommentar eller mail, hvis du bliver mere nysgerrig på et emne.

Alting gør dig ked af det

Har du perioder, hvor det er som om, at alting gør dig ked af det? Dine forældre, venner, lærere, søskende – alle omkring dig gør eller siger noget, der gør dig ked af det. Det kan føles som om hele verden er imod dig. Eller måske er det netop det, de ikke gør eller ikke siger, der gør dig ked af det – det får dig til at føle sig ligegyldig for dem.

Du er måske slet ikke vant til at have det sådan. Måske du husker dig selv som et glad barn og nu føler du dig ofte ked af det. Når man er ung, er man ikke længere et barn, men man er heller ikke en voksen. Det betyder noget for de følelser, man mærker. De begynder nemlig at ændre sig, når man bliver ung – man mærker sine følelser mere og på en anden måde end tidligere. Måske mærker man også nye følelser, som man ikke har mærket før. Alting mærkes stærkere, også følelser af ked-af-det-hed. Det er helt normalt! Dit følelsesliv er ved at forberede sig på, at du bliver voksen. Det betyder, at dine følelser, for en tid, kan føles ubærligt stærke og som om, de bliver ved og ved og ved. Jeg kan fortælle dig, at det er en periode i dit liv, der er sådan – ikke resten af dit liv! Mens dit følelsesliv helt naturligt er ved at udvikle sig, skal du lære at følge med, og det tager tid! Giv dig selv tid til at være ked af det, men husk også dig selv på, at dine følelser måske ikke altid skyldes noget, de andre gør eller ikke gør. Det kan også være fordi dit følelsesliv er ekstra ja følsomt og derfor reagerer stærkere end det ellers ville. Det kan være en hjælp at gå væk fra situationen, sig til de andre, at du har brug for at være for dig selv, se en tv-serie i 30-60 minutter og prøv så at gå tilbage til situationen og se, om det føles anderledes. Prøv altid at gå tilbage til situationen efter 30-60 minutter – du vil ofte bliver overrasket over, at det føles anderledes, selvom du ikke tror det inden, du går tilbage.

Alle følelser har en ende – også de svære. 

/Aida

Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

At stå ved sig selv

At stå ved sig selv kan være enormt svært. Kompliceret og svært! Ofte kommer vi (undertegnede inklusiv 😉 ) at basere …

En forælders skamfulde tanker

(I dette indlæg referer “barn” til en hvilken som helst biologisk alder) Som forældre har vi et instinktivt …

Lad os lave din historie om

Vi fortæller alle historier om os selv – historier, som vi forveksler med virkeligheden. Den måde, du beskriver dig …