Blog

Velkommen til bloggen! Til venstre finder du en række kategorier, du kan udforske. Ellers kan du også scrolle gennem indlæggene og se, om noget er interessant for dig. Du er velkommen til at smide en kommentar eller mail, hvis du bliver mere nysgerrig på et emne.

Anderledes og ked af det

Er der noget, alle har brug for, er det at føle, at man hører til. Og det kan være svært, hvis man oplever sig anderledes fra de andre og forbinder det at være anderledes med noget dårligt. Som ung er der mange måde at føle sig anderledes på – måske har du andre interesser end de andre, måske er din familie anderledes fra de andres familier, måske er dine evner i skolen ikke ligesom de andres, måske ser din krop ikke ud som de andres kroppe. Det er bare nogle eksempler, man kan føle sig anderledes på. Og man sammenligner sig selv med de andre – meget! Hvis man så oplever, at noget ved èn selv er anderledes fra de andre, kan man komme til at opleve det som dårligt – som om man så ikke er ligeså god, ligeså pæn, ligeså klog, ligeså værdigfuld som de andre. Og det virkelig noget, der kan gøre én ked af det.

Hvordan ville det være, hvis du så det at være anderledes som noget godt? Tænk på, at hvis vi alle var 100 % ens . hvor uinteressant ville verdenen så ikke være? Tænk på, hvem, du selv synes, er mest spændende – er det den, der er ens som alle de andre eller den, der skiller sig ud og på den måde faktisk er anderledes?

Hvis nu du skiller dig ud, fordi du ikke følger ligeså godt med fagligt som de andre? Betyder det så, at du er mindre værd end de andre? Nej! Det betyder, at dine styrker ligger et andet sted! Og hvis du tænker, dem har du ikke, er det fordi, du ikke har fundet dem endnu. For selvom jeg ikke kender dig, ved jeg, at du har helt særlige styrker! Hvert eneste mennesker, der nogensinde er blevet født, har sine helt egne udfordinger – og STYRKER. Jo før du bliver du begynder at lede efter DINE styrker, jo før finder du dem! Så sæt igang! Hvis du har fundet ud af, at du ikke har styrker inden for èt område, så prøv et andet, og et tredje, og et fjerde og et femte – indtil du finder det område, hvor du har dine styrker! Det er derude og venter på, at DU finder det!

Alle følelser har en ende – også de svære. 

/Aida

Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

En forælders skamfulde tanker

(I dette indlæg referer “barn” til en hvilken som helst biologisk alder) Som forældre har vi et instinktivt …

Lad os lave din historie om

Vi fortæller alle historier om os selv – historier, som vi forveksler med virkeligheden. Den måde, du beskriver dig …

Anderledes og ked af det

Er der noget, alle har brug for, er det at føle, at man hører til. Og det kan være svært, hvis man oplever sig anderledes …