Blog

Velkommen til bloggen! Til venstre finder du en række kategorier, du kan udforske. Ellers kan du også scrolle gennem indlæggene og se, om noget er interessant for dig. Du er velkommen til at smide en kommentar eller mail, hvis du bliver mere nysgerrig på et emne.

At stå ved sig selv

At stå ved sig selv kan være enormt svært. Kompliceret og svært!

Ofte kommer vi (undertegnede inklusiv 😉 ) at basere det på handling alene, fx nu gør jeg sådan og sådan, fordi det er vigtigt for mig – selvom andre kritiserer det. Og det er bestemt et vigtigt skridt på vejen til at stå ved sig selv – at man tør handle efter egen værdi på trods af kritik fra andre. Men så sidder vi tit tilbage med en slags skuffelse over, at det stadig føles ulykkeligt.

Det, der mangler, er overbevisningen om at det er OK! At vores valg, behov og værdier er OK. Det kan godt være, vi har foretaget handlingen, men hvis ikke vi lader os selv tænke om vores valg, behov og værdier som okay og rigtige, er vi ikke i mål, når det kommer til at stå ved os selv. Handlingen gør ikke arbejdet alene.

Vi har altså to baner at arbejde på, når det kommer til at stå ved os selv.
1. Handling – vi skal handle på det. Vi skal træffe valg ud fra vores behov og værdier.
2. Vi skal arbejde med at frasortere andres tillægelse af negativ værdi. Der er meget sorteringsarbejde her. At andre tolker vores valg som værende forkert – gør det så vores valg forkert for os? Nej, det gør det ikke. Det gør vores valg forkerte for dem. Vi er nødt til at adskille – hvad er vores værdier og hvad er deres værdier, sådan helt lavpraktisk. Mig hjælper det simpelthen at skrive det ned på et stykke papir med en linje imellem, så det bliver meget tydeligt. Derefter fjernes den side af papiret, der omhandler andres værdier (aka meninger om vores valg), mens den side, der afspejler egne værdier placeres et sted, hvor den er iøjefaldende. Inden siden placeres, skrives OK henover papiret! For det er OK!

Ligesom alt andet, der vedrører mental trivsel er ovenstående ikke nogen “quick fix”, men vigtige skridt på vejen!

Alle fortjener at stå ved sig selv, også du, også jeg.

/Aida

Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

At stå ved sig selv

At stå ved sig selv kan være enormt svært. Kompliceret og svært! Ofte kommer vi (undertegnede inklusiv 😉 ) at basere …

En forælders skamfulde tanker

(I dette indlæg referer “barn” til en hvilken som helst biologisk alder) Som forældre har vi et instinktivt …

Lad os lave din historie om

Vi fortæller alle historier om os selv – historier, som vi forveksler med virkeligheden. Den måde, du beskriver dig …