Gruppeterapi

I gruppeterapi deltager man sammen med 2-4 andre, som psykologen har udvalgt til gruppen. Inden opstart i gruppen bliver man inviteret til en individuel samtale med psykologen, hvor man deltager alene. Her vil man have mulighed for at tale om sine tanker om det at deltage i den gruppebehandling og man vil blive informeret om alder og køn på de andre deltagere. Man vil også få at vide, hvilke belastninger, gruppeterapien vil være fokuseret på.Der kan være flere forskellige grunde til at vælge gruppeterapi, fx:

  • Man indser, at andre også har lignende belastninger, som en selv selv. Det kan betyde, at man så føler sig mindre alene og mere normal.
  • Det kan være lettere at sætte ord på sine tanker, følelser og oplevelser, når andre omkring èn gør det først om deres tanker, følelser og oplevelser.
  • I en gruppeterapi hjælper man andre med at forstå sig selv, og i den proces vil man også få en større forståelse af sig selv.
  • Forskning viser, at gruppeterapi har en fantastisk evne til at skabe et fællesskab mellem deltagerne, som øger effekten af den psykoterapeutiske behandling.

Det er forskelligt fra person til person, om det er gruppeterapi eller individuel terapi, der giver bedst mening. Og det kan også afhænge af, hvilke udfordringer, der er tale om. Hvis du er i tvivl om, hvad der vil passe bedst til dig/jer, er du meget velkommen til at kontakte Psykologklinik Karrebæk til en uforpligtende snak om mulighederne. Uanset behandlingsform har jeg tavshedspligt, som betyder, at jeg skal beskytte det, vi taler om i behandlingen ved at værne om, at andre ikke får adgang til det, der fortælles i gruppen. Det betyder også, at alle deltagere i gruppen er forpligtede til ikke at dele identificerbare informationer om hinanden til andre uden for gruppen.

At stå ved sig selv

At stå ved sig selv kan være enormt svært. Kompliceret og svært! Ofte kommer vi (undertegnede inklusiv 😉 ) at basere …

En forælders skamfulde tanker

(I dette indlæg referer “barn” til en hvilken som helst biologisk alder) Som forældre har vi et instinktivt …

Lad os lave din historie om

Vi fortæller alle historier om os selv – historier, som vi forveksler med virkeligheden. Den måde, du beskriver dig …